Ulrik sjöng på hemmaplan

Han är 15 år och vill helst bara spela, sjunga och ha det bra. Ulrik från Kungsbacka vann först Lilla Melodifestivalen. Därefter mötte han sin hemmapublik på Kungsmässan. I lördags vann han MPG Nordic. Lär känna det nya stjärnskottet här!

Redan någon timme innan finalisterna Ulrik Munther, Jonna Falk och Filip Winther från årets upplaga av Lilla Melodifestivalen skulle kliva upp på scenen hade publik börjat strömma till Kungsmässans evenemangstorg för att hitta bra ståplatser. En klar dominans hade gruppen yngre tjejer upp till kanske 13-14 år - samtliga utrustade med varsin kameramobil. Idag räcker det naturligtvis inte med att uppleva en konsert, man ska ha den förevigad också. Självklart ville de få med sina nya idolers framträdanden på bild och video.

Klockan 14.00 gick artisterna upp på scenen. Först sjöng Jonna sin låt "Boyfriend", därefter kom Philip med "Jag lovar och svär" och sist kom Ulrik och sjöng sitt vinnarbidrag "En vanlig dag" samt gjorde ett extranummer med sin nyaste låt "Life". Alla tre artister möttes efter varje låt av mycket uppskattande jubel och stämningen var på topp runt torget. De flesta av barnen kunde låttexterna och sjöng med i låtarna. Några av barnens föräldrar verkade också hänga med rätt så bra.

Stjärnskottet från Kungsbacka
Enligt Ulriks s.k. Road manager var det ovanligt mycket folk i publiken just här på Kungsmässan. Kanske var det inte så oväntat: Ulrik kommer från Kungsbacka och Kullavik och går både i skola och kulturskola här i kommunen.

Ulriks autograf - en framtida dyrgrip?
Efter uppträdandet var det dags för signering av skivor, tröjor, armar och lösa papperslappar. Skivorna räckte precis till alla som ville ha. Det såldes omkring en tredjedel fler skivor här än på andra ställen som Ulrik och de andra har besökt. Kul tyckte både artisterna och butikschefen åp Rocks som blev av med sitt lager på mindre än en timme.

Vid 17-tiden på eftermiddagen packade artisterna ihop sina saker och begav sig. Innan de lämnade huset hann vi växla några ord med dagens huvudperson:

Ulrik, du spelade ditt vinnarbidrag "En vanlig dag" här idag. Har du haft några vanliga dagar sedan du vann Lilla Melodifestivalen?
- Ja, jo de blir ju vanliga (skrattar) - även om de är annorlunda än de var innan! Det är inte så jättemycket skillnad tycker jag. Det är väl mer att folk känner igen en lite här och där. Det är lite ovant. Direkt när jag kom in på Kungsmässan så var det några som kände igen mig och sa "Give me five!" och jag bara "Sure!" (visar med handen).

Det är tydligt att Ulrik Munther är en stor talang med mycket potential och höga ambitioner, men lika mycket en vanlig kille i tonåren som lika gärna är med kompisar, spelar musik och har det bra som att åka runt och leva kändisliv. Vi får väl se hur det blir med den balansen. Bland småtjejerna verkar han redan vara omåttligt populär...
- Det var ju så himla mycket skrivande (vid skivsigneringen) och så skulle ju alla ha kramar också. Det är man inte van vid, tillägger Ulrik lite förvånat.

Vad är nästa stora mål? Vill du göra en skiva eller kanske vinna stora Melodifestivalen?
- Det är ju klart. Jag sitter här vid telefonen och väntar på att skivbolagen ska ringa!! Nej men det är klart jag vill.. Det hade varit kul om det kom igång. Det är ju en jättebra start på karriären men jag vet inte, jag får se vad som händer.

Lördagen den 28 november tävlar Ulrik i den nordiska versionen av melodifestivalen, MGP Nordic.

Det ska bli intressant att följa Ulrik och de andra unga artisterna. Om du var på Kungsmässan den 15:e - kom ihåg var du såg honom först!

LÄS HELA INTERVJUN HÄR

Klicka på Play och lyssna på Ulriks "En vanlig dag"!