Vad har hänt sen sist?

De flesta av oss har troligtvis ägnat sommaren åt vila och avkoppling. Arbetet med Kungsmässans stora utbyggnad har dock fortsatt oförtrutet. Här kommer senaste nytt.

Markgänget har arbetat febrilt hela sommaren. De har schaktat, armerat och lagt rör så det stått härliga till. I vecka 34 var det dags att gjuta den första delen av bottenplattan. Vi fick då påhälsning av 44 betongbilar som hade med sig sammanlagt 220 kubikmeter betong. Det ni!

Nu fortsätter mark- och schaktningsarbetet samt armeringen av grundplattan. I samband med detta görs det även i ordning gropar för hissar och rulltrappor. Detta arbete kommer att fortsätta hela vägen fram till slutet av oktober.

Viktig parkeringsinfo

Du som besöker oss ofta har säkert noterat att det pålas en hel del vid P-huset. Det är grundförstärkningen som utförs, dessutom förbereds det för ett nytt fläktrum samt en ny ramp till övre plan. Det här arbetet ger ifrån sig ett ganska högt smattrande ljud som hörs på långt håll.

Under vardagar vecka 37 och 38 ska det jobbas med den nya rampen. Det kommer att innebära en del oväsen, dessutom måste vi leda om trafiken för upp- och nerfart. Den här trafiken kommer att regleras med trafikljus.

Det kommer att sättas upp informationsskyltar som förklarar detta tydligt för alla besökande bilister. Dessutom finns en assistent på plats som bistår med ytterligare information, och som även erbjuder hörselproppar.

So far, so good.

På återhörande!