Historia

Den 18 oktober 2001 återinvigdes Kungsmässan efter en omfattande utbyggnad och en "total makeover". Satsningen blev en succé.

Från första dagen efter återinvigningen har arbetet med att utveckla Kungsmässan fortsatt med oförminskat engagemang. Vi har förädlat 11 000 kvm med många spännande nya och nygamla butiker. Bara det senaste året har ett flertal nya verksamheter öppnat på Kungsmässan: KIdsBrandStore, Bara Bra Juice, och Iems är några av nytillskotten.

Milstolpar

1955  Textilfabrik
1966-72  Båtmässan ("Kungsmässan")
1973  Köpmannavaruhus med 25 butiker
1984  Utbyggnad till 50 butiker
2000  Utbyggnad till 80 butiker
2004-2005  Utbyggnad till 90 butiker

Kungsmässan - måste upplevas

Det är inte bara nya butiker, caféer och restauranger som utvecklas. Vi arbetar intensivt med att våra besökare skall känna sig välkomna, trygga och uppleva ett nytänkande köpcentrum. Kungsmässan var det första köpcentret i Sverige med en egen hjärtmaskin, defibrillator, att använda vid ett eventuellt hjärtstopp. Vi är även stolta över vår nydesignade Babylounge som är flitigt besökt av nyblivna mammor. Under större helger erbjuder vi personlig service i form av mässvärdar. De hjälper våra besökare att hitta rätt, tröstar ledsna barn och finns till hands som bärhjälp för dem som vill. Regniga dagar kan det till och med hända att de står redo att eskortera besökare till sina bilar under paraply - allt för att göra besöket på Kungsmässan till en extra trevlig upplevelse.

På Kungsmässan blir vi aldrig nöjda eller färdiga. Det sker en ständig utveckling och nästa gång vi ses finns det nya upplevelser som väntar!

Välkommen!

Visste du att...

Kungsmässan från början var en textilfabrik? Läs mer här!