Pressmeddelande:

Sveriges trivsammaste köpcentrum. Igen!

2013-04-16

Tidningen Market gör tillsammans med GFK (Growth from Knowledge) varje år en stor undersökning av Sveriges drygt 200 största köpcentrum och handelsplatser. Många ställen förknippas med bättre priser. Men Kungsmässan i Kungsbacka har med en tydlig nöjesshoppingprofil lyckats etablera sig som det mest uppskattade köpcentret i hela Västra Götaland och kan även i år stoltsera med att vara Sveriges trivsammaste köpcentrum.

Det kategorier som mäts i undersökningen är prisnivå, butiksutbud, läge, parkering, bemötande info & reklam, och serveringar. Av totalt 210 undersökta platser hamnar Kungsmässan på en 9:e plats vilket är mycket bra då Kungsmässan inte kan mäta sig i konkurrensen med prisnivå, butiksutbud, serveringar etc. Det är dessutom en placering bättre än i fjol då vi kom på 10 plats.

I kategorin bemötande slår vi samtliga undersökta handelsplatser i Sverige och i kategorin trivsel hamnar vi på andra plats efter Visby Centrum. Då Visby Centrum inte är ett köpcentrum kan vi även i år stoltsera med att vara Sveriges trivsammaste köpcentrum.

Det innebär således att Kungsmässan är Sveriges trivsammaste köpcentrum och har det bästa bemötandet!

Totalvinnare blev Erikslund i Västerås tätt följd av Birsta i Sundsvall och Bergvik i Karlstad. I västra Sverige blev Kungsmässan bäst med sin niondeplacering. Torp Köpcentrum kom på 19 plats, Frölunda Torg på 21 plats, Allum på 28 plats, Freeport på 41 plats och Nordstan på 76 plats. Hela Göteborgs centrum som får anses vara vår huvudkonkurrent kom först på 87 plats.

För vidare information kontakta:
Bo Rundberg
Centrumledare Kungsmässan
Tel: 0300-168 14
E-post: bo.rundberg@kungsmassan.se