Kungsbacka shopping.

Kungsbacka shopping är en ny satsning på samarbete mellan Kungsmässan, Freeport, Innerstaden och kommunen. Liknande ansatser har varit på gång tidigare, men aldrig fått ordentlig fart. Denna gång är alla överens om att samarbetet krävs för att handeln i Kungsbacka ska fortsätta att utvecklas.

Förhoppningen är att fler inom handeln och turismen ska bli delaktiga framöver.

Kompletterar varandra
Centrumledarna är eniga om att de vinner på ett samarbete.
– Vi ser oss inte som konkurrenter, säger Daniel Petersson på Kungsmässan. Tvärtom kan vi dra nytta av varandra genom kunskapsutbyte och exempelvis samordning av aktiviteter.

Per Wallentin på Freeport håller med och betonar att man än så länge är i inledningsfasen.
– De stora effekterna kommer när flera saker faller på plats, och folk börjar prata om Kungsbacka shopping.

Kungsbacka Innerstads centrumledare Kajsa Jepsson menar att de olika parterna kompletterar varandra.
– Innerstaden har både fina restauranger och specialiserade små butiker som man inte hittar i ett större köpcentrum. Vi vill förstås att fler och fler som besöker Freeport och Kungsmässan också upptäcker stadskärnan.

Samordnad start för julhandeln
Kommunens enheter för näringsliv och turism deltar också i samarbetet.
– Besöksnäringen är en viktig del av Kungsbackas näringsliv och den har stor tillväxtpotential och handeln är en viktig del i besöksnäringen, säger kommunens näringslivschef Elinor Filipsson.
– Vi bidrar naturligtvis med det vi kan. Ett exempel på en enkel åtgärd är att vi hänger upp vår julbelysning tidigare i år. Julhandeln startar i mitten av november. Givetvis ska detta samordnas så att besökare märker att det är jul i Kungsbacka. Det är en relativt enkel åtgärd där kommunen och i detta fall förvaltningen för Teknik kan hjälpa till.

Källa: https://www.kungsbacka.se/Archive/Top-News/Samarbete-for-handeln-i-Kungsbacka/