Kungsmässan - Magasinet Höst 2014 - page 7

HÖST 2014
I
KUNGSMÄSSAN MAGASINET
7
unga som gamla – med en Yoghurt Bar-bägare i handen.
Att skapa sin egen glass har verkligen blivit en lokal snackis
och en omåttligt populär företeelse. Att den frusna yoghurten
är kalorisnålare än vanlig glass kan vara en ingrediens i fram-
gångsreceptet, men framförallt är de många variationerna
som lockar, tror Sam.
– Många tycker att det allra bästa och roligaste är att faktiskt
göra själva glassen, bestämma smaker, plocka tillbehör och välja
topping. Och att ätandet mest är en stor – och god – bonus!
Den något försvenskade yoghurtbaren har av naturliga skäl
betydligt större sortiment av lösgodis än sina föregångare utom-
lands. Men att välmöjligheterna är så många, med frukt, bär, kex,
kakor, smågodis, såser, och strössel ställer ibland till bekymmer.
¶ +L ÅLZ[H [HY HSSKLSLZ M€Y T`JRL[ M€YZ[H NrUNLU +L[ ISPY
både mer mättande och kanske dyrare än de hade tänkt sig,
berättar Sam, som också har noterat att det är ett nybörjar-
misstag som är oundvikligt. Och som man oftast inte upprepar.
KVALITETEN I FOKUS
Den stora kundtillströmningen ställer naturligtvis stora krav
på renlighet, något som Sam Salehi är mycket noggrann med.
– Trots att vi nu expanderat snabbt är det viktigaste för oss att
vi håller högsta kvalitet och fräschör när det gäller allt från renlig-
heten i lokalerna till att råvarorna är färska. Ingen ska slå oss på
ÄUNYHYUH Wr KLU W\UR[LU ZpNLY OHU
På ett år har företaget gått från noll till hundra. Idag är man totalt
15 anställda i 4 barer och har spännande planer på att utveckla sitt
koncept. På vilket sätt, tänker Sam i dagsläget dock inte avslöja.
– Den som väntar på nåt gott, säger han med ett leende på läp-
parna mellan tuggorna på sin favorityoghurtglass; passionsfrukt
med chokladsås som stelnar.
a k t u e l lt
En glass på Yoghurt Bar kostar i snitt ca 40 kronor.
Med ett hektopris på 18 kr blir det ca 2,5 hg glass – vilket
visar sig vara en perfekt mängd för de flesta.
Många tycker
att det allra bästa
och roligaste är att
faktiskt göra själva
glassen, bestämma
smaker, plocka
tillbehör och välja
topping. Och att
ätandet mest är en
stor – och god –
bonus!
Sam Salehi driver nya Yoghurt Bar
på Kungsmässan.
1,2,3,4,5,6 8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,...36
Powered by FlippingBook