Kungsmässan - Magasinet Höst 2014 - page 6

KUNGSMÄSSAN MAGASINET
I
HÖST 2014
6
SOMMAREN 2013 BEFANN SIG
Sam Salehi i Barcelona. Bland
allt fantastiskt som staden hade att erbjuda noterade han snabbt
yoghurtbarerna som fanns i vart och vartannat gathörn och till
]PSRH R€LYUH YPUNSHKL SrUNH :HT ÄJR LU M€YZ[H PKt VT H[[ [H TLK
sig konceptet hem till Sverige och begav sig till USA, glassbarer-
nas hemland, för att dyka än djupare ner i konceptet. Efter den
resan var han säker på sin sak; det här skulle fungera där hemma.
EUROPEISKA INFLUENSER
När Sam landade på svensk mark tog han kontakt med sin
pappas gode vän Keivan Zandesh, en entreprenör som fram-
NrUNZYPR[ KYP]LY ÅLYH ]LYRZHTOL[LY P .€[LIVYN +L[ ]PZHKL ZPN H[[
även han hade fått upp ögonen för den frysta yoghurten på kran,
och sättet den lockar folk på utomlands. Han hade till och med
redan tagit reda på en hel del om de maskiner ur vilken yoghurt-
glassen tappas. I fjol, fullkomligt överens om sin glassiga version,
tog de två herrarna varandra i hand på att inom kort öppna
Göteborgs första Yoghurt Bar. Sagt och gjort – den 31 november
2013 öppnade man på Linnégatan. Trots att säsongen inte var
den bästa var succén ett faktum och sedan dess har man öppnat
en ny bar varannan månad; yttligare två i Göteborgs innerstad
och så här på Kungsmässan.
– Vi har från första början haft en förhoppning om att en dag
öppna på Kungsmässan. Det är nånting med atmosfären här,
vi tycker själva mycket om att åka hit och shoppa säger Sam och
hälsar på kunderna som väller in till Yoghurt Bar.
EN SMASKIG SNACKIS
=HY[ THU pU ILÄUULY ZPN Wr 2\UNZTpZZHU ZLY THU TpUUPZRVY ¶
A K T U E L LT
FROZEN YOGHURT
STEKHETT I HÖST
Fryst yoghurt i olika smaker med mängder av läskande
tillbehör. På Kungsmässans nyöppnade Yoghurt Bar skapar
du själv din yoghurtglass, precis så som du vill ha den.
”– Jag får serva kunder
som kommer in glada – och
lämnar oss ännu gladare! ”
Camilla Backlund trivs med
sitt arbete på Yoghurt Bar.
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,...36
Powered by FlippingBook