Kungsmässan - Magasinet - page 33

SOMMAR 2014
I
KUNGSMÄSSAN MAGASINET
33
TÄVLA OCH VINN
BULLFEST AV
GÖRAN OCH SOF IE
SÖDERIN
Ta chansen att vinna ditt EGET
exemplar till kokbokssamlingen.
tävla på
www.kungsmassan.se
AV: GÖRAN OCH SOFIE SÖDERIN
FÖRLAG: ICA BOKFÖRLAG
FOTOGRAF: HELÉN PE
PRIS: 199 KR AKADEMIBOKHANDELN
VETEDEG
5 dl mjölk
50 g jäst
1 200 g vetemjöl (cirka)
200 g socker
5 g salt
2 äggulor
200 g smör, rumsvarmt
FYLLNING
500 g rabarber
1 dl vatten
20 g Maizena
1 vaniljstång
250 g socker
TOPPING (smulpajsdeg)
Ägg till pensling
Blanda:
60 g smör
70 g socker
100 g vetemjöl
GÖR SÅHÄR
Börja med vetedegen.
Blanda mjölken och jästen
med hälften av vetemjölet.
Låt jäsa 1 timme i rumstemp.
Tillsätt övriga ingredienser
och knåda väl.
Gör sedan fyllningen.
Rensa och grovhacka rabar-
bern och lägg i en kastrull.
Blanda vatten samt maizena
och häll över rabarbern.
Skär vaniljstången och ta ut
alla frön. Lägg både frön och
vaniljstång i kastrullen tillsam-
mans med sockret. Sjud tills
fyllningen har tjocknat, cirka
5–10 minuter.
Låt svalna och ta bort den
hela vaniljstången.
Kavla ut degen tunt och gör
den cirka 20 centimeter bred.
Bred på ett tjockt lager
fyllning som en rand i mitten
av degen.
Rulla ihop degen och skär
den i bitar som är ungefär lika
långa som plåten.
Lägg de avlånga bitarna med
skarven nedåt på plåten.
Gör små hål i längderna med
LU NHăLS 3r[ QpZH [PSS K\IILS
storlek i rumstemperatur.
Pensla bullarna med ägg och
strö topping på varje längd.
Grädda i 190 grader i
cirka 15 minuter.
Låt längderna svalna.
Njut av nybakta rabarber-
bullar och ett glas iskall mjölk
eller jordgubbsaft.
Rabarberbullar
C I R K A 5 0 S T
Sommarens godaste rabarberbullar!
MAT N Y T T I G T
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36
Powered by FlippingBook