Kungsmässan - Magasinet - page 21

VINTER 2013
I
KUNGSMÄSSAN MAGASINET
21
07.30
Framme på kontoret i Göte-
borg. Jag startar dagen med att kolla
gårdagens försäljning på Kungsmässan
och hela mitt distrikt samt planera dagen.
Och smuttar på en kaffe från Espresso
House såklart.
07.41
Idag står Espresso House
med det nya Green Drizzle konceptet på
schemat. Det innebär att det ordinarie
sortimentet av kaffe, bakverk och smörgå-
sar har kompletterats med sallader som
våra kunder mixar själva för att få exakt de
ingredienserna de vill ha. Fräscha råvaror
som slungas ihop med en god dressing!
08.26
Medan jag sitter i bilen mot
Kungsbacka, skär perso-
nalen på Green Drizzle
grönsaker för glatta livet.
De har varit på plats sedan
07.00 för att hinna med allt
som måste vara i ordning
när cafét öppnar.
09.18
Väl på plats påbörjar jag ett
möte med delar av personalen där vi går
igenom nyheter, kommande kampanjer
och annat kul som gör det ännu roligare
att jobba hos oss.
10.00
Cafét öppnar och det strömmar
in frukostgäster som ser fram emot att
inta sin första morgonkaffe. Vi pausar vårt
möte för att hinna småprata med gästerna.
10.42
Mötet återupptas och vi planerar
för en kaffeworkshop där vi ska öva oss i
att göra ännu godare kaffe! En sån insats
höjer förstås både kvalitén och lagkänslan.
11.05
Det är hög tid att ladda upp
inför lunchen. Vi byter frukostutbudet
mot fräscha lunchmackor.
Levain Kyckling &Mozzarella är en
av våra absoluta storsäljare.
11.14
Salladsskålarna maxas. För att
lyckas med ett sånt här koncept gäller
det att hela tiden hålla salladsbaren ren,
fräsch och väl påfylld. Precis som med all
annan mat äter man även här med ögat
och eftersom det är färskvaror vi jobbar
med prioriterar vi alltid råvaror som
håller hög kvalitet.
12.00
Lunchrusch på Green Drizzle!
Glada och hungriga gäster strömmar
in i cafét. Det här är
förstås den tiden på
dagen då vi har som allra
mest att stå i.
13.09
Alla som för
dagen arbetar hjälps
åt att underhålla cafét,
plocka disk, fylla upp med fler smörgåsar
samt att drizzla, alltså blanda, sallader
för fulla muggar. Det är många som är
nyfikna på Kungsmässans nya café.
Det tycker vi är superkul!
14.15
Jag går bort till vår andra coffee
shop som funnits på Kungsmässan sedan
2007. Här äter jag lunch ihop med plats-
chefen och stämmer av veckan som gått
och vad som komma skall. Vi planerar
goda aktiviteter inför julen. Det ska
självklart vara lockande att ta en välbe-
hövlig paus i julshoppingen hos oss på
Green Drizzle by Espresso House.
15.48
Nu har ungdomarna slutat
skolan och är kaffe- och fikasugna.
Kön på Espresso House ringlar sig lång
och vi säljer frapino så det står härliga
till. Frapino är en kall dryck där vi mixar
vaniljmjölk med is och smaksätter med
bär efter gästens önskemål.
16.35
Vi fyller upp salladsbaren på nytt.
En dag med mycket att göra innebär
konstant påfyllning i montern. Vi börjar
också planera för morgondagen och
lägger beställningar till dagen därpå.
Räcker det med 12 kg tomater?
17.03
Här slutar arbetsdagen för mig
men inte för Espresso House och Green
Drizzle. Cafét är fullt med gäster som tar
en eftermiddagsfika eller äter sin middag
hos oss. Jag tar en avslutande runda i
coffee shopen för att se att allt är i sin
ordning och att montern ser tilltalande
ut utifrån innan jag åker hemåt. I morgon
är en ny dag med Espresso House.
B A KOM K U L I S S E R N A
P E R S O N L I G T
NAMN:
Stéphanie Demén
ÅLDER
:
25 år
BOR:
I Åsa, söder om Kungsbacka
GÖR PÅ GREEN DRIZZLE:
Distriktschef
på Espresso House i Göteborg
OM GREEN DRIZZLE
: Ett salladskoncept
som tagits fram för att komplettera vårt
sortiment av kaffe, bakverk och smörgåsar
med ett mer matigare alternativ.
Vi erbjuder fantastiskt goda sallader
som ”drizzlas” på gästens beställning.
MINA FAVORITER I SORTIMENTET:
Julius Caesar sallad, morotsmuffins
och en latte med extra styrka.
PERFEKT ATT ÄTA UNDER JULSHOPPINGEN:
En Veggie Delight sallad som bryter
av mot all den tyngre julmaten som man
annars lever på under denna period.
DET BÄSTA MED KUNGSMÄSSAN ÄR:
Det är både en fantastisk arbetsplats
och härlig utflykt då man är ledig. Här
hittar man allt man kan tänkas behöva.
På Green Drizzle by Espresso House hittar du
inte bara kaffe, mackor och bakverk utan även
fräscha sallader i unika smakkombinationer som
sätts ihop på beställning. Vi träffar Stéphanie
Demén som beskriver en helt vanlig dag som
distriktschef på Kungsmässans senaste cafétillskott.
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...32
Powered by FlippingBook