VÅR 2013
I
KUNGSMÄSSAN MAGASINET
29
NYT T I KOKBOKSHYLLAN
SOLSKEN, SALMING
&SMÖRSTEKTABBORRE
INGREDIENSER:
2 dl ströbröd
1 tsk salt
½ tsk nymald vitpeppar
600 g abborrfiléer
500 g färska kantareller
flingsalt och nymald svart-
peppar
smör till stekning
GÖR SÅHÄR:
Blanda ströbröd, salt och
peppar på en tallrik. Vänd
fisken i blandningen.
Hetta upp en stor klick smör
i en panna.
Stek fisken på medelvärme,
cirka 2–3 minuter på var sida
beroende på tjocklek.
Stek först svampen i torr
panna tills vätskan kokar in.
Tillsätt en klick smör och
stek på medelvärme i cirka
5 minuter. Salta och peppra
väl. Servera till abborren.
Smaklig måltid!
TÄVLA OCH VINN
SKÄRGÅRDSMAT
MED SALMING!
Ta chansen att vinna
ditt EGET exemplar till
kokbokssamlingen. tävla på
.
AV: BÖRJE SALMING
FÖRLAG: ICA BOKFÖRLAG
FOTOGRAF: BRUNO EHRS
PRIS: 229KR BOKIA
Skränande måsar, kluckande vågsvall och smattrande segel.
I Börje Salmings nya bildsköna kokbok får du följa med den
matlagningshängivne hockeylegenden ut på kobbar och skär.
MAT N Y T T I G T
Stekt abborre med kantareller
4 PORTIONER
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32