Page 29 - Kungsmässan - Magasinet

Basic HTML Version

SVAMPKOKBOKEN
Av:
Ingrid & Pelle Holmberg
Förlag:
Norstedts   
Fotograf:
Susanne Hallmann
Pris:
179kr hos Bokia
GÖR SÅHÄR:
Hacka svampen. Fräs svamp, lök, morot och eventuellt
rotselleri i smöret tills det mesta av vätskan kokat in. An-
vänds torkad svamp ska den blötläggas först.
Fräs då under tiden lök, morot och ev rotselleri och till-
sätt sedan den blötlagda svampen. Tillsätt lite vatten om
det verkar för torrt. Häll på vattnet och smula ner buljong-
tärningarna. Koka minst 10 minuter.
Rör ut vetemjölet i lite vatten och häll neri soppan under
omrörning. Koka 5 minuter. Redningen kan strös ner direkt
i den kokande soppan.
Rör till sist ner creme fraiche, koka upp. Smaka av med
salt och peppar. Strö över hackad persilja. Prova om du
vill att mixa soppan helt slät och lägg i några bitar stekt
svamp i större bitar vid serveringen.
4 portioner
1 liter (450g) färsk blandsvamp eller motsvarande mängd
fryst eller torkad
1 gul lök, hackad
1 liten morot, hackad
eventuellt 1 liten rotselleri, hackad
2 msk smör
1 liter vatten
2 buljongtärningar, höns- eller grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl eller 4 msk ljus maizenaredning
½ dl creme fraiche
persilja
salt, peppar
Pelles svampsoppa
Enenkel vardagssoppa somkan spetsas
till för festligare tillfällen och som tar
tillvara på svampen du just hämtat in?
Jomenvisst. Varsågod, vi bjussar på ett
smakfullt recept och ger dig samtidigt
chansen att vinna Svampkokboken.
Vi lottar ut ett exemplar av
Svampkokboken. Tävla på
www.kungsmassan.se.
Tävla
&
vinn
KUNGSMÄSSAN MAGASINET NR 3 2012
29
MATNYTTIGT