Page 29 - Magasinet

Basic HTML Version

Fixa Grillen
Av:
Liselotte Forslin, Mia
Gahne, Jan Gradvall,
Catharina Lindeberg-
Bernhardsson, Mia Öhrn,
Tove Nilsson 
Förlag:
Ica Bokförlag   
Fotograf:
Ulrika Ekblom
Pris:
ca 279kr hos Bokia
Karréspett med indisk rub
4 portioner
800g fläskkarré
salt
nymalen svartpeppar
olivolja
Indisk rub
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk hel korianderfr.
1 tsk hel spiskummin
2 tsk mörkt muskovadosocker
gör såhär:
Skär köttet i kuber ca 2x2cm. Stöt kryddorna i
en mortel tillsammans med socker. Gnid in köt-
tet med kryddblandningen. Trä upp på spett di-
rekt eller lägg i kylen över natten så att köttet tar
åt sig riktigt mycket smak från kryddorna. Salta,
peppra och ringla lite olja över köttet strax före
grillning. Grilla runtom ca 10–15 minuter. Servera
med frisk raita och god sommargurka.
RAITA
½ gurka
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk finhackad färsk mynta
2 dl turkisk yoghurt
salt
1 krm hel spiskummin
olivolja
nymalen svartpeppar
gör såhär:
Skala och fintärna gurkan. Blanda med riven vitlök,
mynta och yoghurt. Smaka av med salt. Toppa
röran med spiskummin och olivolja och peppra.
Dekorera eventuellt med myntablad.
Vi lottar ut ett exemplar
av boken Fixa grillen. Tävla på
www.kungsmassan.se.
Tävla
&
vinn
KUNGSMÄSSAN MAGASINET NR 1 2012
29
MATNYTTIGT