Page 29 - Magasinet

Basic HTML Version

Kalaskul tårtor och
andra roliga bakverk
Av:
Sara Alinder 
Förlag:
Ica Bokförlag   
Fotograf:
Sara Alinder
Pris:
199kr hos Bokia
gör såhär:
Kladdkaka:
Baka enligt grundrecept eller köp färdig.
Kladdkaksbollar:
Forma kladdkakan till bollar. Gör dem
cirka 4cm i diameter. Ställ in i kylen en stund tills de blivit
fastare i konsistensen, då blir de lättare att sätta glasyr på.
Våffelstrut:
Ta bort några centimeter upptill på strutkanten.
Glasyr:
Blanda alla ingredienser ordentligt och ställ en fjär-
dedel av glasyren åt sidan. Häll någon droppe rött i resten
av glasyren så att den får en ljus rosa nyans. Bred glasyren
över kladdkaksbollen så den täcks. Sätt bollen på struten
och tryck till så att den fastnar.
Choklad:
Värm blockchokladen tills den blir lite varm och
precis börjar att smälta. Lägg på lite i taget och forma till
en stjärna.
Topping:
Spritsa på den vita glasyren med en sprits. Sätt
till sist på en röd godis på toppen.
Servering:
Ställ i kylen och servera kalla.
6 – 8 strutar
glasyr
50 g mjukt smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
saft av 1 lime
100 g Philadelphiaost
övrigt
våffelstrutar
röda godisbitar
blockchoklad
röd karamellfärg
Chokladkladdkaka i strut
Vi lottar ut ett exemplar av Kalaskul
tårtor och andra roliga bakverk. Tävla
på www.kungsmassan.se.
Tävla
&
vinn
KUNGSMÄSSAN MAGASINET NR 2 2012
29
MATNYTTIGT