Page 9 - Magasinet

This is a SEO version of Magasinet. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

Klä dig för takeoff

Det är ofta kallt och dragit inne i fygplanet och inte sällan stora temperaturskillnader mellan avrese- och ankomstort. Dessutom gör väntan och nervositet att man lätt känner sig frusen. För att rusta dig är det absolut säkraste kor-tet att klä dig lager-på-lager när du ska ut och fyga. Det är bekvämt, fexibelt och gör påklädning eller avklädning smidig. Att ta av sig skorna på planet är skönt. Men lämna golfstrumporna hemma – de med arton hål i.

Snacka klokt & surfa smart

Tanken på att inte kunna nå skrämmer ofta mer än att inte kunna nås. Om du ska vara borta en längre tid kan ett lokalt kontantkort till telefonen vara en smart lösning. Men ta reda på vad som gäller för just din teleoperatör innan du reser. På Telia, 3 eller The Phone House berättar de gärna vad du kan göra för att slippa onödigt stor telefonräkning när du kommer hem.

Ha ordentligt på fötterna

Oavsett om du bara tänkt gå ner till stranden, eller springa runt shoppandes bland skyskrapor, behöver du tänka på vad du har på fötterna. Titta in hos någon av Kungsmäs-sans sju skohandlare – de har allt från fipfops och san-daler till vandringskängor och högklackat. Tänk inte bara snyggt, tänk också praktiskt.

Föreviga dina minnen

På Gallerix kan du printa ut och förstora dina fotografer från semestern. Passa på att rama in favoritmotivet på en gång, beställ en tavla på solnedgången i canvas eller gör en vägg-kalender av dina tolv härligaste stunder på re-san. Populär gåva dessutom.

På med glajjorna

Solglasögon är inte bara en snygg accessoar, de är också ett ypperligt skydd mot solens starkaste strålar som kan skada dina hornhin-nor. Stora som små ska därför se till att inför-skaffa sig ett par sköna brillor. På SpecSavers och Kungs-Optik fnns ett stort urval av glasögon med såväl funktion som stil.

Sola sunt

Lite tjatigt blir det, men budskapet är så viktigt att det tål att upprepas. Sola med sunt förnuft, oav-sett om du stannar hemma på semestern eller drar till varmare breddgrader. Du blir inte fortare brun för att du struntar i solskyddsfaktorn. Istället blir du röd och bränd och ökar risken för åkommor och olyckiga konsekvenser av helt onödig oförsiktighet.

19kr JC

Hörlurar i fera olika modeller från 199kr Rocks

KUNGSMÄSSAN MAGASINET NR 2 2011

9

I TIDEN

Page 9 - Magasinet

This is a SEO version of Magasinet. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »