Vinn Svampkokboken

Svampplockning är en mycket uppskattad och populär hobby bland oss nordbor. Varje år lockas många av oss till skogen med näsan i marken och korgen dinglande på armen, antingen för att vi väljer att njuta av tystnaden i vår ensamhet eller som tillfälle till en familjeutflykt. Var med och tävla nedan om ett exemplar av Svampkokboken - boken som alla svampälskare vill ha!

OM BOKEN:
2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman, fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.

TÄVLA NU!
Narrkantarell eller Falsk kantarell är en svampart som ofta förväxlas med den utsökta matsvampen kantarell. Dock är den själv ingen matsvamp.
Nämn ett eller flera kännetecken för Narrkantarellen.

Skicka ditt svar via formuläret nedan. Det vinnande bidraget publiceras här på Kungsmässans hemsida och belönas med ett eget exemplar av Svampkokboken. Lycka till!

Sista tävlingsdag: 23 september

Vinn Svampkokboken - boken som alla svampälskare längtar efter!