Sara vann boken Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk!

Stort tack till alla er som skrivit era bästa tårtrecept till oss!
Nu är vinnaren utsedd. Sara Eriksson får den härliga boken Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk!

Kalaskul Tårtor och andra roliga bakverk

Vinnarbidraget:
" Här kommer receptet på min goda frysta hallon- och marängtårta
Ingredienser
Botten
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella (10 %)
2 äggulor
1 dl florsocker
Garnering
2 lime (skalet)
1 ask färska hallon

Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.
Rita 2 rundlar på bakplåtspapper. Använd en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, som mall.
Botten; Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna, men lämna ca 2 cm tillgodo - bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
Hallongrädde: Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med stavmixer. Rör ner det i grädden.
Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut hallongrädden. Lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
Före servering: Ta fram den 30 minuter i förväg. Lägg tårtan på ett fat. Garnera med hallon och rivet limeskal. Pudra ev över florsocker."

Stort grattis Sara!
Boken skickar vi hem till dig med posten
/ Hälsningar från oss på Kungsmässan!