Polisen startar satsning "julefrid"

Tyvärr ser vi för närvarande ett ökat inflöde av anmälningar gällande fickstölder. Då julen närmar sig och många av oss är ute och letar efter julklappar är tyvärr även tjuven ute och letar efter gods att stjäla. Många av stölderna sker i köpcentrum och butiker och det är ytterst skickliga människor som begår dessa tillgrepp.

Därför manar polisen till försiktighet och att iaktta vaksamhet. I fredags (10 december) startade Polisen sin satsning Julefrid vilket innebär ökad polisiär närvaro i köpcentrum. Det kan handla om både uniformerad och civil polis som patrullerar.

– Vi vet att förra året stals det mycket julklappar ur bilar, och vi vill på det här sättet motverka det. Men vi är även beroende av att personer hör av sig till polisen när de ser någonting misstänksamt, säger Stefan Olsson.


Tre goda råd från polisen:

  • Håll din väska stängd. Och ha den under uppmärksamhet.
  • Gå inte ut och lägg alla din nyinköpta julklappar i bilen, så att de syns tydligt där.
  • Hjälps åt, så att ni har koll på era saker.

Tänk igenom var och hur ni bär era plånböcker och väskor. Tänk även på att dölja era koder då ni tar ut pengar eller handlar med kort i butikerna.Polisen uppmanar även till att man ska tänka på hur man förvarar det man har handlat, lägg det inte fullt synligt i bilarna då även dessa stölder brukar öka under julhandeln.

[Källa: Sveriges Radio, P4 Halland]