Åsa vann Middag hos oss!

Tävlade du om den vackra kokboken Middag hos oss av Anna Jonassen & Ulrika Jisland? Nu är vinnaren utsedd.

I Kungsmässan Magasinet nr 4/2010 utlyste vi en tävling om den vackra kokboken Middag hos oss samt bjöd på ett litet recept ur boken för inspiration. Tävlingen har pågått här på hemsidan sedan numret kom ut och är nu avslutad.

Många roliga och fyndiga motiveringar har inkommit till oss på Centrumledningen. Tack för alla fina bidrag!

En motivering tyckte vi stack ut lite extra. Här det vinnande bidraget i vår kokbokstävling:

"Laxburgarna i Magasinet var bäst
och middagen hemma blev en enkel fest!
Köpt boken har jag redan gjort,
men en till min pappa skulle jag också vilje ge bort!"

- Åsa Ling

GRATTIS ÅSA (och framför allt Åsas pappa)!

Vinnaren kontaktas via e-post.

OM BOKEN

De är systrar och de kan laga mat - god mat. Det bästa med deras recept är förstås att de är så härligt fräscha, och det näst bästa är att de går så snabbt och lätt att laga till.

Kök utan stök - snabbfixad bjudmat
Ulrika och Anna hymlar inte med att de, både till vardags och till fest, tar genvägar som att hoppa över de krångligaste recepten som tar för lång tid, eller köpa färdigt bröd. För, liksom de flesta av oss, har de varken tid eller lust att spendera eoner av tid i köket.

Ja, vem har inte längtat efter att bjuda in nära och kära, men givit upp för att tiden inte riktigt räcker till? Men hav förtröstan - i den här kokboken finns lösningen på detta dilemma, nämligen snabbfixad mat för alla tillfällen och inte minst, alla sinnen. Maten är full av färger och smaker och kan pigga upp vilken tillställning som helst, för en del av det som systrarna sparar in i tid lägger de i stället ner på fantasi och förnyelse.

Vare sig det handlar om vardagsmiddagen med familjen, den stora kaotiska släktträffen eller picknicken under bar himmel, så finns recepten här. Och som några aptitretande exempel kan nämnas: Crostinis med krabbröra, Parmesanpanerad plattfisk med citron och örtpotatis. Och som en perfekt avslutning på en välsmakande och avslappnad festmåltid: Mandelgrottor med lemoncurd och färska bär.

Anna Jonassen och Ulrika Jisland är varken noviser vid spisen eller pennan - detta är deras fjärde kokbok efter bland andra populära Med smak av salt och sommar.

Foto: Martin Skredsvik (hämtad från: Recept.nu)
Läs en artikel om boken här: http://www.recept.nu/1.308853