Bara Bra Juice

Nu har Bara Bra Juice öppnat på Kungsmässan. En renodlad ekologisk Juice Bar som serverar färskpressade grönsaks/frukt juicer. Deras affärsidé är att arbeta hållbart i synergi med vår jord. Det man tar det får man ge tillbaka!

Om Bara Bra Juice:
Vi serverar färskpressad juice, smoothies och vår egen variant "juicy's" toppade med superfood pulver som maca, acai, chroella, spirulina, bipåollen, baobab, nässelpulver och annat nyttigt. Menyn består av enkla wraps med röror och grönsaker, chiapudding/gröt som frukostalternativ till sin juice och goda raw luncher av olika slag.

Vi bakar även goda hälsosamma kakor, tryfflar, tårtor och snacks. Allt nyttigt och fullproppat med näring! Juice samt smoothies pressas eller mixas på plats efter beställning, allt för att minska svinn ur miljösynpunkt, men även för att behålla så mycket näring som möjligt när kunden får sin hälsodrink i hand. Vi vill ha ett "grab and go" koncept där man enkelt kan stanna till och köpa med sig en hälsodrink. Men vill man stanna upp en stund finns ett par sköna platser kring och runtom baren.Baren är placerad på en yta där folk idag bara går förbi. Därför ges en möjlighet att stannar upp, handlar en juice, lunch sallad eller wrap och fortsätter sin dag som vanligt.

I största möjliga mån arbetar vi enbart med ekologiskt odlade råvaror, dock finna ännu inte allt att få tag på ekologiskt idag så vi kallar oss 99% ekologiska! Vi använder så mycket närproducerat som möjligt. Det mesta levereras från en etablerad KRAV märkt gård i Varla. Konceptet är hållbarhet. Vi stödjer de lokala gårdarna i och kring Kungsbacka, vi arbetar med återvunnen bioplast som vi serverar juice och smoothies i. Drycker och wraps serveras i material som kan återvinnas. Kylanläggningen är även den klassificerad som ekologisk och miljövänlig. Alltså hållbarhet ur miljösynvinkel och ekologiskt ur hälsosynvinkel är det viktigaste för oss.

Varför ekologiskt?
Forskning pekar mot att bekämpningsmedel och olika tillsatser i form av E-nummer påverkar hälsan negativt på många sätt och vis. Men något som är positivt är att människor idag allt mer får upp ögonen för just ekologiska råvaror. Även i textilier och andra prylar. Vi som driver Bara bra juice har själva sedan ett par år tillbaka bytt ut vår kost mot ekologisk odlad kost samt andra produkter som man använder dagligen. Nu har vi en möjlighet att påverka och hjälpa andra människor att göra som gjort.En hälsosam snabb-mats-bar är precis vad Kungsmässan behöver! Människor vill ha maten snabbt, kunna äta den fort och fortsätta sin dag. Därför kan vi erbjuda dom just detta men utan att bidra till snabba kalorier och ohälsa, utan vi bidrar med snabbt näringsintag istället!