Evenemang, fredag 22 mars - söndag 31 marsUnik konstglasutställning "Together"

Plats: Kungsmässan, torget

I samarbete med Önska-butiken och Kosta Boda är Kungsmässan stolta över att åter igen få presentera en ny konstglasutställning. I år har vi äran att visa nytt unikt och limiterat konstglas från Ulrika Hydman Vallien och den legendariska Bertil Vallien.

Utställningen finns på plats nere på stora eventytan mellan fredag 22 mars-söndag 31 mars. Fritt inträde och alla är välkomna.


Bertil och Ulrica var en till synes odelbar enhet, som båda kommit att tillhöra Sveriges mest berömda glaskonstnärer och formgivare. I sitt konstnärliga uttryck ska de hållas isär. Bertil skapar mystik genom att i rätt ögonblick fånga uttrycket, ljuset och avlocka glaset dess hemligheter.

Ulrica var revolutionerande med tekniken att måla på glas. I hennes målningar kämpar idyllen mot demonerna. I glaset kunde hon berätta utan vare sig regler eller ramar, styrd av sin känsla och instinkt. Trots sina olikheter är det ändå självklart att Bertil och Ulrica såväl inspirerat som utmanat varandra i sin konst.

Ulrica

"Lust, energi och passion, jag älskar och hatar på samma gång. Jag är både bråkig och engagerad."

Bertil

"Jag arbetar gärna med tema. I glaset finns möjligheter som inget annat material kan erbjuda. Det är som att ösa ur en vulkan, där den glödande massan snabbt förvandlas till is."

Sök fler evenemang

Välj datum och kategori